Ухилянти не зможуть отримати низку послуг в Україні – Мін’юст

За словами Малюськи, держава дедалі частіше запитуватиме військово-обліковий документ для надання послуг військовозобов’язаним
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Військовозобов’язаним українцям можуть обмежувати надання певних державних послуг без військово-облікових документів. Про це міністр юстиції України Денис Малюська заявив в інтервʼю Еммі Антонюк, опублікованому 11 червня на YouTube-каналі “Це ніхто не буде дивитись”.

“Це залежить від певної сфери. Я не можу говорити за всі міністерства, за всі сфери формування політики. Теза ключова, яку я говорив, – закон про адміністративні послуги задовго до війни, практично з моменту прийняття, передбачав, що, коли громадянин звертається по якусь послугу, держава може вимагати в нього військово-обліковий документ як умову надання такої послуги. Це було в законі, залишається і залишиться там”, – зазначив Малюська.

За словами глави Мін’юсту, в Україні дедалі частіше запитуватимуть військово-обліковий документ для надання адмінпослуг, щоб громадяни з’явилися “на радарах держави”. Водночас не варто очікувати широкомасштабної реформи.

Також Малюська наголосив, що не йдеться про послуги, які стосуються членів сім’ї військовозобов’язаних громадян, – у таких випадках держава “жодних блоків не ставитиме”.

“Ми досить обережно ставимося до оцінки, де послуги не є критично важливими, а де вони важливі. Тобто якщо йтиметься про щось, що є задля гарного способу життя, для комфорту більшого і тільки стосується особисто військовозобов’язаного, то рано чи пізно держава почне вимагати військово-обліковий документ. Що стосується критично важливих послуг, щоб жити, щоб сім’я й діти нормально себе почували, то держава в такому випадку обмежень застосовувати точно не буде”, – пояснив Малюська.

Контекст

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією з його норм, усі військовозобов’язані протягом двох місяців мають оновити у ТЦК свої персональні дані – через центри надання адмінпослуг, електронний кабінет або прийшовши у військкомат.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *