“Укрзалізниця” хоче оновити правила перевезення тварин

Зміни набудуть чинності після затвердження Державною регуляторною службою України
Фото: depositphotos.com

“Укрзалізниця” ініціювала оновлення до правил перевезення тварин. Зміни має затвердити Державна регуляторна служба України. Про це 2 липня компанія-перевізник повідомила у Facebook.

У дописі “Укрзалізниці” вказано, що для оновлення правил залізничники вивчили “тонни фідбеку”, досвід залізниць-партнерів, залучили експертів зоозахисної організації UAnimals, юристів, колег із Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Ідеться про такі зміни:

  • зникне визначення “жорстка конструкція” з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лише з водонепроникним абсорбувальним дном;
  • для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски – для здорової активності та/або сну на полиці купе;
  • великі собаки від 45 см зможуть їздити ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за умови повного викупу купе;
  • для великих собак в “Інтерсіті+” проїзд теж стане можливим – за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду;
  • будь-які службові собаки представників сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів – із намордником і повідцем.

“Якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства із твариною, ми забезпечимо альтернативні місця”, – ідеться у повідомленні.

Контекст

Після того, як у березні нацгвардійця не впустили у вагон “Інтерсіті” із лабрадором, “Укрзалізниця” та рух із порятунку тварин UAnimals заявили, що розроблять нові правила проїзду тварин в українських поїздах. Військовослужбовець тоді провів увесь шлях у тамбурі, а “Укрзалізниця” відповіла, що, за правилами компанії, саме в “Інтерсіті” не можна перевозити тварин, зріст яких у холці перевищує 45 см.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *