ТЦК у Полтавській області очікують доправлення до них приблизно 30 тис. осіб, які не з’явилися за повісткою

Істомін назвав порушення, через які ТЦК звертається до поліції
Фото: suspilne.media

Станом на 28 березня підрозділи територіальних центрів комплектування (ТЦК) у Полтавській області очікують доправлення до них приблизно 30 тис. жителів регіону, які не прибули за повісткою. Про це повідомив “Суспільному” представник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін.

“Є така процедура, що поліція за нашим зверненням повинна доставити людину до ТЦК. На людину, яка порушила адміністративний кодекс, формується протокол, потім ухвала від начальника ТЦК. І якщо людина не сплатила штраф, то тоді – звернення щодо доставлення. Зазвичай це люди, які після отримання повістки не з’явилися до ТЦК”, – сказав він.

Спікер обласного ТЦК пояснив, що до поліції звертаються щодо порушення військовозобов’язаними двох статей адміністративного кодексу: “Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку” і “Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку й мобілізацію”.

Івано-Франківський обласний ТЦК повідомляв, що в них у розшуку перебуває приблизно 39 тис. осіб.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 6 лютого 2024 року – до 13 травня.

9 грудня 2023 року Зеленський повідомив, що військові хочуть додатково мобілізувати до пів мільйона людей.

Уже понад три місяці (із 25 грудня 2023 року – дня подання першої редакції) Рада не може ухвалити законопроєкт про мобілізацію.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *