Сумська обладміністрація оголосила про евакуацію населення із двох міст біля кордону з Росією

Із громад, які постійно зазнають російських обстрілів, планували евакуювати сім’ї з дітьми
Фото: Сумська обласна військова адміністрація / Telegram (архів)

У Сумській області розпочали евакуацію жителів прикордонних із країною-агресором Росією міст Ворожба й Білопілля. Про це 13 травня проінформувала в Telegram обласна військова адміністрація.

“На Сумщині проводиться евакуація з Білопілля й Ворожби. Відповідне розпорядження підписав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх”, – ідеться в повідомленні.

Начальник ОВА підкреслив, що “це не примусова, а завчасна добровільна евакуація з тих населених пунктів, де значно збільшилася кількість обстрілів”.

“У громадах триває оповіщення населення про евакуацію. Жителі Білопілля й Ворожби, й особливо сім’ї з дітьми, які бажають евакуюватися, мають звернутися до старост і голів громад. Евакуйоване населення буде розміщено в місцях компактного проживання на території області”, – пояснили в ОВА.

У зверненні до українців за підсумками 13 травня президент Володимир Зеленський заявив, що фіксують “ворожу активність проти Сумщини й Чернігівщини – диверсійні групи, обстріли”. “Ми відповідаємо вогнем, як і належить. Наше завдання абсолютно зрозуміле – зірвати російську спробу розширити війну”, – підкреслив глава держави.

Ворожба й Білопілля розташовані менше ніж за 10 км від кордону з Росією, ці українські громади регулярно обстрілюють російські окупанти з території РФ.

Контекст

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон.

У лютому – квітні 2024 року росіяни значно посилили інтенсивність ударів по регіону. 20 березня в Сумській ОВА повідомили, що із громад, які постійно зазнають російських обстрілів, планують евакуювати сім’ї з дітьми.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *