Головорізи й раби Поворознюка, зґвалтування, вбивства на замовлення, підпал техніки. Інтерв’ю Гордона з фермером Охотним про Поворзнюка. Відео

Охотний (на фото): Поворознюка важко назвати людиною, я б сказав нелюд
Фото надав Микола Охотний

На YouTube-каналі “В гостях у Гордона” вийшло інтерв’ю засновника інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитра Гордона з фермером із Кіровоградської області Миколою Охотним.

Головною темою інтерв’ю стала діяльність власника ФК “Інгулець”, аграрного бізнесмена із селища Петрове Кіровоградської області Олександра Поворознюка.

Охотний живе у Братському – це сусіднє з Петровим село.

“Поворознюк життя не дає жодному фермеру, жодному бізнесмену. Його тут усі знають. Не із кращої сторони, м’яко кажучи, – сказав Охотний. – Його важко назвати людиною, я б сказав нелюд. Це м’яко кажучи. Ми дивилися ваші інтерв’ю… Як почитаєш у вас коментарі – дивується вся країна, а в нас тут уже ніхто не дивується. Усі знають, що він може підстрелити людину, забрати землю, може спалити техніку, зґвалтувати”.

Охотний розповів, що в нього з Поворознюком також конфлікт. За словами Охотного, Поворознюку не подобається, що він займається фермерством (Охотний обробляє приблизно 700 га землі). Мета Поворознюка, на думку Охотного, – відібрати землю в усіх аграрних бізнесменів у районі.

Фермер розповів, що Поворознюк почав йому погрожувати, коли він узяв на роботу кількох робітників, які пішли від Поворознюка.

“Він почав дзвонити, погрожувати розправою: “Ти пожалкуєш” – і тому подібне. Ну, у його стилі – мат-перемат, усі вже чули, як він розмовляє”, – сказав Охотний.

Деякий час фермер ігнорував дзвінки, а 2021 року в Охотного згоріла вся сільгосптехніка на $450 тис. У підпалі він підозрює Поворознюка.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube Контекст

Поворознюк – власник зареєстрованої в Кіровоградській області агрофірми “П’ятихатська”. Як повідомила “Економічна правда”, фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що доходи групи його компаній становлять “кілька сотень мільйонів [гривень на рік]”. Бізнесмен повідомив, що в нього чотири судимості. На своєму YouTube-каналі у травні 2021 року Поворознюк заявив, що “свій капітал сколотив сам”. “Хоча я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки в держави”, – сказав він.

Поворознюка занесено до бази сайта “Миротворець”. У його картці вказано, що він “мародер і злодій” і що він робив “усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України”.

У  грудні 2022 року в інтерв’ю YouTube-каналу Politeka Поворознюк назвав Гордона “агентом ФСБ” і заявив, що він нібито має квартиру в Москві, записану на тещу. Гордон назвав твердження Поворознюка “нахабною брехнею” і висунув вимогу її спростувати. “Інакше я пообіцяв зіпсувати йому і без того не дуже веселе його, Поворознюка, життя, – сказав Гордон. – Вибачень не було, і тоді, як і обіцяв – а я завжди все, що обіцяю, роблю, – я почав збирати відомості про Поворознюка з відкритих, закритих та геть-чисто закритих джерел”.

Гордон записав кілька інтерв’ю зі знайомими й односельцями Поворознюка, які розповідали про його злочинні дії в Кіровоградській області. Зокрема, Гордон докладно розповів історію загибелі 2014 року опонента Поворознюка – фермера Івана Великого. Замовників убивства досі не встановлено, але житель Петрового Михайло Никифоров, у якого, за його словами, стріляв Поворознюк, в інтерв’ю Гордону сказав, що впевнений “на 99%”, що до вбивства Великого причетний Поворознюк.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *