Галущенко розповів, що зараз допомагає балансувати енергосистему України після російських обстрілів

За даними Галущенка, російські обстріли завдали збитків енергетиці України на суму понад $1 млрд
Фото: pixabay.com

Україні вдається обходитися без масштабних вимкнень електроенергії після масованих російських обстрілів завдяки поновним джерелам енергії. Про це 4 травня заявив в ефірі телеканала “Ми – Україна” міністр енергетики України Герман Галущенко.

“Незважаючи на масштаб атак весною та влітку, у нас є додатковий ресурс – сонце, вітер. Це той ресурс, який через географічні й погодні умови дуже обмежений узимку. Тому, безумовно, це допомагає нам балансувати систему”, – сказав він.

За словами міністра, унаслідок російських ударів зазнали “дуже суттєвих збитків” теплова генерація, гідрогенерація, підстанції передання електроенергії, а також було атаковано газосховища.

“Щодня відбуваються атаки на енергосистему із застосуванням дронів, там, де вони можуть дотягнутися, – балістикою або артилерією. Це постійно відбувається. Система на сьогодні стабільна, але треба розуміти, що ситуація досить складна. Стосовно збитків ми можемо казати, що мова йде про суми більші ніж $1 млрд”, – пояснив Галущенко.

Контекст

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Цієї весни вони посилили атаки на енергосистему.

22 березня сталася найбільша від початку повномасштабної війни масована атака на українську енергосистему. Одна з ракет поцілила у греблю ДніпроГЕС. У Міненерго повідомляли, що збитки від атаки того дня можуть становити мільярди гривень. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *