Декорації для нового показу Dior створила українка

Роботи з вишивкою української дизайнерки Олесі Трофименко стали частиною показу осінньо-зимової колекції французького дому моди Dior, який відбувся 4 липня у музеї Родена у Парижі. Її роботи із серії “Дерево життя” креативна директорка Dior Марія Грація К’юрі назвала в Instаgram “символом жінки і продовження майбутнього”.

Центральним елементом показу стали вишиті полотна від підлоги до стелі із зображенням квітів, фруктів і птахів.

“Для цього проєкту Олеся Трофименко працювала з темою пам’яті, освітленою у традиційному народному мистецтві і фотографії. Дерево життя та букети квітів – традиційно симетричні конструкції, які символізують жінку і продовження життя, а також щасливе майбутнє”, – прокоментувала К’юрі роботу української художниці.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюджень Maria Grazia Chiuri (@mariagraziachiuri)

Очільниця модного дому пише, що одяг, який презентували під час показу, був також навіяним творчістю Трофименко. Образ дерева життя з гілками, стовбуром і корінням можна побачити у різних моделях. У колекцію увійшли сукні з вишивкою, сукні-сорочки з білого мережива, плісировані спідниці, жакети з бахромою, блузки з вільними рукавами.

К’юрі запросила українку створити декорації для свого показу, після того, як побачила на виставці у Римі одну з робіт художниці, де було поєднано живопис і вишивку, повідомляє сайт модного дому. Трофименко народилася 1982 року у місті Вільча Київської області, навчалася у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, живе і працює в Києві.

Источник: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *