Великобританія звернулася до EBU з проханням повторно розглянути можливість проведення “Євробачення 2023” в Україні

Уряд Великобританії звернувся до Європейської мовної спілки (EBU) з проханням ще раз розглянути Україну як місце для проведення “Євробачення 2023”.

Про це 5 липня під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським повідомив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, указано на офіційному сайті британського прем’єра.

Контекст:

14 травня у фіналі “Євробачення 2022” у Турині (Італія) брали участь представники 25 країн.

Переможцем конкурсу став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Отже, “Євробачення 2023” мало відбутися в Україні.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко 3 червня заявив, що не сумнівається в тому, що “Євробачення 2023” пройде в Україні, а Кабінет Міністрів України 10 червня створив організаційний комітет із підготовки та проведення в Україні “Євробачення 2023”.

17 червня Європейська мовна спілка заявила, що конкурс неможливо провести в Україні, оскільки у країні триває війна. 23 червня EBU підтвердила своє рішення про неможливість проведення конкурсу в Україні. “Беручи все це до уваги, EBU із жалем ухвалила рішення про перенесення заходу в іншу країну і продовжить обговорення питання про пошук місця для проведення “Євробачення” наступного року”, – заявили організатори.

Источник: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *