Актори знищеного окупантами драмтеатру в Маріуполі виступили на театральній сцені в Ужгороді. Фото

16 липня актори зруйнованого окупантами Донецького академічного обласного драматичного театру з Маріуполя виступили на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв в Ужгороді. Про це повідомляють на сторінці у Facebook Міністерства культури та інформаційної політики України.

Акторська трупа драмтеатру з Маріуполя показала глядачам в Ужгороді виставу “Крик нації” про українського поета, дисидента Василя Стуса.

Це перший виступ маріупольських акторів після того, як російські окупанти 16 березня знищили будівлю театру в Маріуполі під час ракетного удару.

“Укрінформ” зазначає, що на сцену в Ужгороді вийшло лише семеро акторів із трупи Донецького академічного обласного драматичного театру, який нараховує 200 осіб. У публікації йдеться, що саме ці актори змогли виїхати з оточеного окупантами Маріуполя і виявили бажання відроджувати театр в Ужгороді разом із режисеркою Людмилою Колосович.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

https://www.facebook.com/MCIPUkraine/posts/pfbid0ZMYDhiysCbHEAwaej6cNWQuSqhyD7SYM3XwH3FUzoRsq48j3HnAqK4mBCBT5bkKbl

Контекст:

16 березня після чергового бомбардування у Маріуполі було знищено драматичний театр, у якому переховувалися від обстрілів місцеві жителі. Після бомбардування зруйнувалася центральна частина театру, а уламками завалило вхід у бомбосховища. Супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies засвідчили, що біля театру, на який окупанти скинули бомбу, були написи “Діти”.

У розслідуванні Associated Press, опублікованому 4 травня, йдеться, що в результаті бомбардування театру загинуло майже 600 людей, які перебували всередині та поряд із будівлею.

20 травня Андрющенко повідомляв, що окупанти завершили розбирання завалів драмтеатру. “Тепер ми ніколи не дізнаємося, скільки насправді було вбито цивільних маріупольців російською бомбою”, – заявив він.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *