Українських підлітків на окупованих територіях Донецької області агітують до навчання на Камчатці – Центр нацспротиву при ЗСУ

Ворог чекає вступу в КамДУ імені Берінга 90 учнів шкіл Дебальцевого, Світлодарська й Миронівського, зазначили у ЦНС
Фото: КамГУ им. Витуса Беринга / Telegram

Російські окупанти агітують українських підлітків до навчання на Камчатці (півострів на Далекому Сході). Про це 20 червня проінформував у Telegram Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

У повідомленні зазначено, що окупанти пропонують випускникам захоплених шкіл Донецької області вступати до Камчатського державного університету імені Вітуса Берінга у країні-агресорі РФ (Петропавловськ-Камчатський, Камчатський край).

“Так, ворог очікує на вступ 90 учнів шкіл Дебальцевого, Світлодарська та Миронівського. Підліткам обіцяють безкоштовне навчання, проживання й підвищені стипендії”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у ЦНС, така “доброта” є частиною плану РФ з “асиміляції українців серед народів імперії”.

Контекст

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України. Під окупацією – частини Херсонської, Запорізької, Харківської областей, а також більшість Луганської, Донецької та АР Крим – із 2014 року.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *