“Євробачення 2024”. Стало відомо, під яким номером Україна виступить у гранд-фіналі

Постановницею номера для представниць України стала Муіньо 
Фото: ЕРА

11 травня у шведському Мальме відбудеться гранд-фінал “Євробачення 2024”, у якому візьме участь 26 конкурсантів. Представниці України alyona alyona й Jerry Heil із піснею Teresa & Maria вийдуть на сцену в першій частині під другим номером. Про це 10 травня повідомляють на сторінці організаторів конкурсу в Instagram.

У гранд-фіналі виступатиме 20 фіналістів, відібраних за підсумками двох півфіналів, а також представники “великої п’ятірки” (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори “Євробачення”) і конкурсант зі Швеції – країни, котра перемогла на “Євробаченні 2023”.

Гранд-фінал відкриють представники Швеції Marcus & Martinus із піснею Unforgettable. Останньою у гранд-фіналі виступить співачка Kaleen із піснею We Will Rave.

Порядок виступу решти фіналістів подано на інфографіці.

Фото: eurovision / Instagram Контекст

7 травня в Мальме (Швеція) відбувся перший півфінал “Євробачення 2024”. За підсумками голосування глядачів представниці України alyona alyona і Jerry Heil вийшли у гранд-фінал. Постановницею номера є дворазова номінантка премії “Греммі”, українська режисерка Таню Муіньо. Список усіх фіналістів за підсумками першого півфіналу можна переглянути тут. Виступ України – тут. Під час виступу Jerry Heil травмувала ногу.

За підсумками другого півфіналу було названо ще 10 фіналістів.

У “Євробаченні 2024” беруть участь представники 37 країн. Уперше за понад 30 років у конкурсі знову бере участь Люксембург. Його представниця вийшла у фінал.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *