У МВС України розповіли, скільки патрулів поліції щодня супроводжують працівників ТЦК

Поліцейський є арбітром між громадянином і працівником ТЦК, зазначив Клименко
Фото: mvs.gov.ua

МВС України виділило понад пів тисячі патрулів поліції для забезпечення мобілізації у країні. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода”, опублікованому 20 червня у YouTube ЗМІ, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, патруль супроводжуватиме співробітників військкоматів лише “за бажанням і по можливістям”.

“Ми ж не можемо стільки патрулів організувати. У нас іще є реагування на злочини, на повідомлення по території держави. Тобто ми виділяємо кожного дня кілька сот патрулів по території нашої держави для того, щоб працювати із працівниками ТЦК. На сьогоднішній день [кількість] таких патрулів доходить до 500, – розповів Клименко. – Це максимально, що ми можемо на сьогодні зробити. Я точно скажу – 513″.

Як наголосив міністр, під час супроводу співробітників військкомату “всі дії як працівника ТЦК, так і працівника поліції, так і громадянина обов’язково мають фільмуватися на бодикамеру поліцейського”.

“Наприклад, коли працівник ТЦК хоче прийти до громадянина додому і вручити йому повістку, вони повідомляють про це поліцію. Поліцейські завжди поруч, щоб уникнути цих порушень порядку – як з однієї, так і з іншої сторони. Поліцейський виступає арбітром”, – вказав Клименко.

Контекст

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією з його норм, усі військовозобов’язані протягом двох місяців мають оновити для ТЦК свої персональні дані – через ЦНАП, електронний кабінет або прийшовши до військкомату.

17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про багаторазове збільшення штрафів за військові правопорушення, зокрема за ухилення від мобілізації.

У Раді в червні повідомляли, що ТЦК не може без поліції затримувати військовозобов’язаних.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *