У Міноборони України розповіли про співвідношення добровольців і мобілізованих, які прийшли в армію

Міноборони: Розвивається мережа рекрутингових центрів
Фото: depositphotos.com

В Україні співвідношення добровольців і мобілізованих, які прийшли в армію, становить один до трьох. Про це розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова під час конференції “‎Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики”, повідомило Міноборони 12 червня.

“Впроваджуються системні зміни в силах оборони, створюється нова система кадрової політики й розвивається мережа рекрутингових центрів – їх уже 22. Цього тижня плануємо відкрити ще три. Результати вражають”, – сказала заступниця міністра.

За її словами, ці результати свідчать про наявність потенціалу для захисту України.

Підвищення ефективності цих процесів вдалося досягти, зокрема, і завдяки цифровізації розвитку ЗСУ, зазначила Калмикова. Вона розповіла, що застосунком “Резерв+” уже скористалося 1,4 млн українців, а на черзі – запуск застосунку для військових “Армія+”, який має спростити бюрократичні процеси у війську.

Контекст

У листопаді 2023 року Міноборони повідомило про запуск проєкту з рекрутингу у Збройні сили України. У відомстві розповіли, що проєкт має дати змогу цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найкориснішим.

Перший рекрутинговий центр ЗСУ почав роботу 12 лютого 2024 року у Львові, повідомили в Міноборони України в Telegram. Центр не матиме стосунку до військкоматів, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, наголосили у відомстві.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *