У Києві затримали п’ятьох кримінальних авторитетів за участь у злочинних сходках – ОГП

Під час обшуків правоохоронці вилучили гроші, зброю та набої, підроблені посвідчення, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, чотири автомобілі, зазначили в ОГП
Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьох кримінальних авторитетів за участь у злочинних зборах – сходках, а також ще одну особу – в організації незаконного переправлення осіб через держкордон. Про це 22 травня поінформував пресцентр Офісу генпрокурора у Facebook.

“За даними слідства, група осіб з ознаками організованості з метою незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України забезпечувала виготовлення підроблених документів – тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідок ТЦК та СП тощо”, – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що учасники групи протягом червня 2022-го – вересня 2023 року підшукали щонайменше 42 “клієнтів”, від яких отримали по $5 тис.

Проте, як наголосили в ОГП, згодом “замовники” стали вимагати повернення коштів через відсутність документів, унаслідок чого між членами групи виникли суперечності.

Для врегулювання конфлікту учасники злочинної групи звернулися до кількох кримінальних авторитетів, повідомили у прокуратурі.

“Правоохоронці задокументували проведення на території Києва трьох злочинних зібрань за участі кримінальних авторитетів та зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили в ОГП, спецоперацію провели на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей, п’ятьох кримінальних авторитетів затримали у столиці.

“У ході обшуків вилучено $70 тис., €1 тис., зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, чотири автомобілі тощо, – наголошують у повідомленні. – Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *