Голова “Укренерго” закликав українців готуватися до складної зими

Кудрицький каже, що українців “очікує непроста зима”
Фото: n-e-c.com.ua

Вимкнення електроенергії в Україні після російських обстрілів можуть застосовувати в будь-яку пору року, українці мають готуватися до них на побутовому рівні, попередив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький. Про це він сказав 21 травня в ефірі “Суспільного”. 

За його словами, українців “очікує непроста зима”.

“Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів із відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться”, – сказав Кудрицький.

За його оцінкою, на відновлення електростанцій, які атакувала російська армія, потрібні місяці й роки. Тому треба не чекати на “стрімке збільшення генерації” в енергосистемі України й учитися жити з вимкненнями світла.

“Це не будуть блекаути, а контрольовані відключення, які ми як оператор застосовуємо, щоб зберегти цілісність системи. Це потрібно зрозуміти”, – сказав Кудрицький.

Контекст

22 березня сталася найбільша від початку повномасштабної війни масована атака на українську енергосистему. Одна з ракет влучила в дамбу ДніпроГЕС. Також окупанти влаштували масштабні атаки на енергосистему 29 березня, 11-го і 27 квітня, 8 травня. В Україні через російські обстріли пошкоджені всі великі тепло- й гідроелектростанції. 

Попри атаки російських окупантів на енергетичні об’єкти України, блекауту у країні не буде, заявляв наприкінці квітня міністр енергетики України Герман Галущенко. Із середини травня “Укренерго” застосовує погодинні графіки вимкнень. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано. 21 травня Шмигаль повідомив, що внаслідок російських обстрілів Україна втратила 8 ГВт потужності, а максимальна технічна можливість імпорту становить 1,7 ГВт.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *