У Дніпропетровській області цивільний поранив ножем співробітника військкомату – Сухопутні війська ЗСУ

Унаслідок нападу військовослужбовець ТЦК та СП дістав ножове поранення руки, зазначили в Сухопутних військах ЗСУ
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

У Синельниковому Дніпропетровської області 18 травня цивільний напав із ножем на військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомляють у Facebook Сухопутних військ ЗСУ.

Зазначено, що це сталося, коли співробітник військкомату, сержант ЗСУ, займався оповіщенням військовозобов’язаних.

“У результаті нападу військовослужбовець… отримав ножове поранення руки. Постраждалому надали всю необхідну медичну допомогу”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали нападника.

“Відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також за фактом замаху на вбивство. Після остаточної кваліфікації злочину підозрюваному загрожує суворе покарання”, – зазначили в Сухопутних військах.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 8 травня 2024 року – до 11 серпня.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Окрім того, Зеленський 2 квітня підписав закон про зниження граничного призовного віку в українську армію із 27 до 25 років. Він набув чинності 4 квітня.

Частина військовозобов’язаних українців ухиляється від мобілізації (регіональні ТЦК повідомляли, що в Івано-Франківській області приблизно 40 тис. військовозобов’язаних розшукують через неявку у військкомат, а в Полтавській області приблизно 30 тис. осіб не з’явилися у військкомати за повісткою), виникають і різні конфліктні ситуації, наприклад, скандал у Космачі, де місцеві напали на жінку, вважаючи, що вона “навідниця” ТЦК, або інцидент зі стріляниною на Закарпатті, під час якого зламали ворота військкомату.

Також у мережі поширюють відео із затриманнями чоловіків на вулицях. Співробітники ТЦК та СП не мають порушувати права людини у процесі проведення мобілізації, а якщо допускають порушення, то вирушають у бойові частини, заявив 7 травня член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *