Від початку війни “Метінвест” Ахметова спрямував майже 7 млрд грн на підтримку ЗСУ й населення

Бійців на фронті захищає понад 370 спеціальних мобільних укриттів-“криївок” – це одна з розробок “Meтінвесту”
Фото: metinvestholding.com

“Метінвест” Ріната Ахметова спрямував на допомогу ЗСУ й українцям від початку повномасштабної війни 6,9 млрд грн, із яких понад 3,4 млрд грн – на потреби армії в межах мілітарної ініціативи “Сталевий фронт” Ріната Ахметова. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії. 

“У межах мілітарної ініціативи “Сталевий фронт” Ріната Ахметова “Метінвест” надав допомогу захисникам на суму понад 3,4 млрд грн і став найбільшим приватним донором армії. Випуск сталевих виробів компанія розпочала у 2022 році, зокрема налагодила технологію виробництва спецсталі для бронепластин – головних складників бронежилетів”, – ідеться в повідомленні.

Крім цього, бійців на фронті захищає понад 370 спеціальних мобільних укриттів-“криївок” – це ще одна розробка “Meтінвесту”. Також група налагодила виробництво підземних командних пунктів, кожен із них складається із п’яти-шести мобільних бункерів.

“Сталевий фронт” долучився до будівництва вже 55 взводних опорних пунктів загальною протяжністю понад 80 км на авдіївському, курахівському й запорізькому напрямках театру бойових дій. Будівництво захисних фортифікаційних споруд першої та другої лінії оборони активізувалося у грудні 2023 року в координації з Міністерством оборони України і взаємодії з інженерними військами”, – заявили в “Метінвесті”.

Також компанія налагодила системне постачання на фронт техніки й обладнання: оборонці отримали вже майже 5 тис. розвідувальних дронів, 2 тис. одиниць високоточної військової оптики, 450 систем резервного живлення, 875 одиниць комунікаційного обладнання, понад 520 автомобілів різного призначення й 1,4 млн літрів пального для їх заправлення.

Більшість гуманітарної допомоги від “Метінвесту” надходить у межах гуманітарного проєкту “Рятуємо життя”, до якого долучилися 10 фондів і громадських організацій, а також понад 250 компаній-донорів з усього світу. Загальна сума допомоги за всіма напрямами роботи становить понад 430 млн грн – власних і залучених від донорів коштів. Підтримку від проєкту отримало понад пів мільйона людей. В Україну доправили 4,2 тис. тонн продуктів, засобів особистої гігієни й речей першої потреби. Лікарні забезпечили медикаментами й обладнанням на 9,5 млн грн.

Ще один напрям роботи “Рятуємо життя” – фізична і психологічна реабілітація постраждалих через війну українців. Завдяки партнерствам гуманітарного проєкту програму протезування на різних етапах проходить понад 100 осіб – військовослужбовців і цивільних. Також проєкт допомагає забезпечити унікальним обладнанням для ранньої вертикалізації пацієнтів 10 реабілітаційних центрів України. У жовтні 2023 року “Рятуємо життя” став одним з організаторів проведення понад 30 реконструктивних операцій на обличчі й шиї для поранених на війні захисників України.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *