ВАКС ухвалив вирок у справі підкупу командувача ОСУВ “Одеса”. Обвинувачений визнав провину

Про викриття громадянина в наданні командувачу ОСУВ “Одеса” 200 тис. грн неправомірної вигоди НАБУ і САП поінформували 19 листопада минулого року
Фото: НАБУ / Facebook

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 4 березня оголосила обвинувальний вирок громадянину, який намагався дати хабаря в сумі 200 тис. грн командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ “Одеса” за видавання окремого розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні. Про це повідомляють у Telegram Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

31 січня прокурор САП за матеріалами НАБУ скерував до суду обвинувальний акт.

“Суд погодився з доводами прокурора САП і визнав особу винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, – ідеться в повідомленні. – Узявши до уваги повне визнання особою своєї провини, суд призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 51 тис. грн, іще 340 тис. грн штрафу сплатить юридична особа, в інтересах якої діяв громадянин. Окрім того, суд конфіскував 200 тис. грн неправомірної вигоди, що передавалася посадовцю”.

Як зазначили в САП, у процесі досудового розслідування на потреби обороноздатності України юрособа, керівником якої є обвинувачений, переказала як благодійну допомогу 1 млн. грн.

“Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили за 30 днів із дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС”, – резюмували в САП.

Контекст

Про викриття громадянина в наданні командувачу ОСУВ “Одеса” 200 тис. грн неправомірної вигоди НАБУ і САП поінформували 19 листопада минулого року. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження на підставі заяви командувача ОСУВ “Одеса”, який надалі сприяв викриттю злочину.

Командувачем ОСУВ “Одеса” на той час був Андрій Гнатов.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *