В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних

У Кабміні ухвалили рішення щодо бронювання працівників
Фото: depositphotos.com

Працівники, які дістали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно подовжити бронювання на аналогічний строк. Таке протокольне рішення погодили на засіданні українського уряду 25 жовтня, повідомляє сайт Кабміну.

“Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, зокрема тих, які працюють на оборону”, – зазначили в уряді.

Також повідомляють, що аудит рішень про надання статусу критично важливих підприємств, які ухвалили протягом останніх чотирьох місяців, триватиме до 15 листопада. Причина – аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. У Кабміні запевняють, що це здійснюють в інтересах посилення обороноздатності держави і для недопущення зловживань.

За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи були недобросовісні дії та чи мають вони потенційно корупційний характер. На основі цих даних уряд оновить критерії бронювання і скоригує їх для більшої ефективності, ідеться в повідомленні.

Контекст

9 жовтня Кабмін доручив територіальним центрам комплектування спільно з держадміністраціями провести аудит ухвалених рішень щодо визначення підприємств критично важливими. До 20 листопада уповноважені органи мають узагальнити результати аудиту й поінформувати про них Кабмін. Протокольне рішення уряду передбачає можливість анулювання відтермінувань від призову в разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк пояснив, що рішення про аудит ухвалили через різке зростання кількості заброньованих працівників. За його даними, в Україні від мобілізації зараз заброньовано 1 млн чоловіків. “Протягом двох років було 540 тис. людей, а тут за кілька місяців – зростання вдвічі”, – розповів він.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *