СБУ повідомила про підозру митрополита УПЦ (МП) за підтримку “приєднання” Луганська до РФ

Митрополит, за даними слідства, підтримав війну РФ проти України
Фото: wikipedia.org

Служба безпеки України повідомила 12 січня, що зібрала доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ (МП) Василя Поворознюка. Його підозрюють у співпраці з російськими окупантами.

За даними слідства, у травні 2022 року Поворознюк був на засіданні “круглого столу”, який проводили в Луганську під керівництвом “голови” окупаційної адміністрації Леоніда Пасічника.

У вересні 2022 року, за даними СБУ, він прибув до Кремля для участі в церемонії так званого “приєднання” тимчасово окупованих регіонів України до складу країни-агресора РФ. Там він підтримав агресивну війну Росії проти України, ідеться в повідомленні.

Там під камерами російських телеканалів Поворознюк виступив за ухвалення так званої “резолюції”, у якій поширювали фейки про українських військових і ситуацію на фронті, повідомили у спецслужбі. Під час інтерв’ю для російських пропагандистів фігурант героїзував російських окупантів і закликав до продовження війни проти України, ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Поворознюка про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Раніше Рада національної безпеки і оборони України застосувала до нього санкції.

Зараз священник перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області.

Контекст

За даними Офісу генпрокурора України, з початку повномасштабного вторгнення РФ зафіксовано 16 009 злочинів проти національної безпеки. Із них 1022 – пособництво державі-агресору.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *