Одесит замаскувався під жінку похилого віку, щоб потрапити до Словаччини, його вдруге затримали прикордонники. Відео

На вимогу прикордонників надати документи “бабуся” відповіла, що не має із собою жодних, розповіли у ДПСУ
Скріншот: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон / Facebook

Житель Одеси замаскувався “під бабусю”, щоб потрапити до Словаччини. Про це 20 червня повідомляють у Facebook Західного регіонального управління ДПСУ.

Зазначають, що чоловік без документів сів на потяг “Київ – Ужгород”, щоб дістатися прикордоння.

“Маскарад у дусі “бабуся-style”. Квіткова хустка, окуляри, відповідне вбрання, навіть картата сумка – винахідливий одесит вжив максимальних заходів маскування “під бабусю”, щоб дістатися прикордоння. Утім, його задум зазнав невдачі, псевдобабусю викрили ще під час прямування до місця призначення потягом”, – ідеться в повідомленні.

Як розповіли у ДПСУ, на вимогу прикордонників надати документи “бабуся” відповіла, що не має із собою жодних.

“Коли ж “ряженого” викрили, він зізнався, що замаскувався під жінку похилого віку, щоб непоміченим дістатися спершу до Ужгорода, а потім – до українсько-словацького кордону”, – ідеться в повідомленні.

Прикордонники встановили, що це вже друга спроба одесита незаконно виїхати за кордон.

“Попереднього разу, на початку червня, його було затримано за спробу незаконного перетинання кордону на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби “Ужгород”. Чоловік тоді склав собі маршрут до держрубежу за онлайн-картами, однак не встиг ним скористатися. У ході проведення перевірочних заходів його затримав прикордонний наряд”, – розповіли у ДПСУ.

Там додали, що цього разу одесит діяв за тим самим планом, дещо “удосконаленим”, проте знову попався.

Щодо затриманого склали адміністративно-процесуальні документи, йому доведеться відповідати перед судом, резюмували в Західному регіональному управління Держприкордонслужби України.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. У квітні 2024 року в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Документ передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підлягають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *