Нардеп: Якби ви побачили цифру тих, кого рекрутували, ви розплакалися б

Перший рекрутинговий центр ЗСУ розпочав роботу 12 лютого 2024 року у Львові
Фото: mil.gov.ua

Нардеп від “Голосу”, член оборонного комітету Верховної Ради Сергій Рахманін вважає, що рекрутинг “ніколи в житті” не зможе вирішити проблему збройних сил будь-якої держави, яка веде таку повномасштабну війну, як Україна проти країни-агресора РФ. Про це він сказав в інтерв’ю “Українській правді”, опублікованому 19 вересня.

На думку Рахманіна, рекрутинг – це “приємний бонус, не більше”.

“Якби ви побачили цифру тих, кого рекрутували, ви б розплакалися. На превеликий жаль, вона просто жалюгідна, якщо чесно”, – підкреслив нардеп.

Водночас, за словами Рахманіна, окремим бригадам вдається досягати непоганого співвідношення рекрутів і мобілізованих із військкоматів.

Цей досвід потрібно вивчати й масштабувати на всю країну, зазначив нардеп.

“Але це не робиться. Чому? Я вам чесно скажу, я не знаю причин”, – резюмував Рахманін.

Контекст

У листопаді 2023 року Міноборони повідомило про запуск проєкту з рекрутингу до Збройних сил України. У відомстві розповіли, що проєкт має дати можливість цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найкориснішим.

Перший рекрутинговий центр ЗСУ розпочав роботу 12 лютого 2024 року у Львові, повідомляли в Міноборони України. Центр не має стосунку до військкоматів, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, зазначали у відомстві.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *