“Метінвест” Ахметова змінив бізнес-процеси, щоб запропонувати навчання й роботу тисячам ветеранів

“Метінвест” створює ветеранські центри в містах своєї присутності, де ветерани можуть знаходити підтримку і спілкуватися з однодумцями
Фото: metinvest.media

Група “Метінвест”, яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, розраховує на повернення до своїх лав щонайменше 6–7 тис. працівників із загальної кількості 8 тис., яких було призвано на військову службу. Крім того, у компанії відкрито 4 тис. вакансій і планують активно залучати на роботу ветеранів. Щоб максимально адаптувати військовослужбовців до цивільного життя й забезпечити їх інтеграцію в колектив, усі бізнес-процеси переглянули, повідомили у пресслужбі компанії.

Директор департаменту корпоративних комунікацій групи “Метінвест” Олег Давиденко під час форуму “Практика”, присвяченого відновленню ветеранів у цивільному суспільстві, повідомив, що зараз кожен шостий працівник “Метінвесту” перебуває на військовій службі, що становить 15% загальної кількості персоналу. З війни вже повернулося приблизно 1,5 тис. співробітників, із них понад 500 людей уже розпочали виконувати свої обов’язки.

Давиденко наголосив, що компанія активно пристосовує свої бізнес-процеси до повернення ветеранів і підходить до цього системно, застосовуючи, зокрема, навчання колективів співпраці з колишніми військовими, запровадження додаткових медичних оглядів і психологічної підтримки. Компанія підтримує ідею, що у ветеранів мають бути рівні можливості з іншими працівниками для того, щоб сприяти об’єднанню, а не роз’єднанню колективів, і популяризує культуру рівних можливостей для всіх, заявив керівник.

Він додав, що “Метінвест” створює ветеранські центри в містах своєї присутності, де ветерани можуть знаходити підтримку і спілкуватися з однодумцями. Крім того, компанія пропонує перепідготовку тим, хто прагне опанувати нову професію або не може повернутися до попередньої через стан здоров’я. Спеціально для ветеранів доступне безплатне навчання й пільгові умови вступу в університет “Метінвест Політехніка”.

“У нас за останній рік перенавчання пройшли з усіх співробітників, не тільки ветеранів, у середньому 13 тис. осіб із 50 тис. І це перенавчання мінімум від трьох до шести місяців. Ми відкриті брати на перенавчання всіх. І готові до того, що перенавчання на дефіцитні високорангові професії триватиме один – три роки”, – сказав Давиденко.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *