Книжку From the Ukraine to Ukraine про 30-річну історію незалежності України видали українською мовою за підтримки K&K Group

В Україні вийшов український переклад книжки From the Ukraine to Ukraine про 30-річну історію незалежності України під назвою “Нариси новітньої історії України, 1991–2021”. Про це у Facebook повідомили засновники K&K Group Олександр Копил та Гнат Коробко, які підтримали проєкт.

Оригінальне видання книги є дослідницьким проєктом Інституту Кеннана, створеного 1974 року на базі Міжнародного центру Вудро Вільсона.

Над кожним розділом книжки спільно працювали вчені з українських, американських, британських, канадських університетів.

“Це реальна спроба представити історію об’єктивно та різнобічно, – зазначив Копил. – Це, мабуть, останнє історичне видання до 24 лютого. Фактично підбито підсумок цілого історично етапу. Далі буде вже інша історія, історія боротьби і перемоги, історія, яка пишеться нашими військовими на фронті, волонтерами і нашими завзятими працівниками у тилу”.

Війна Росії проти України. Головне   (оновлюється)

https://www.facebook.com/oleksandr.kopyl/posts/pfbid0a2kb6FAZvGmhUsYzK4A6BoPTwbnwBPRbGDEvrmQEH1Zk7XDitcoRSmxCrFWSEFepl

Контекст:

24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради УРСР було ухвалено Акт проголошення незалежності України.

На всеукраїнському референдумі 1 грудня того самого року рішення про проголошення незалежності підтримало 90,32% українців. Явка становила 84,18%.

24 серпня 2021 року Україна відсвяткувала 30-ту річницю незалежності.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *