“Тихий терор. Хроніки пекла”. Відбулася прем’єра документального фільму про життя українців у тимчасово окупованому Херсоні. Відео

26 липня на YouTube-каналі “Хроніки пекла” відбулася прем’єра документального фільму української режисерки та сценаристки Єлизавети Татарінової “Тихий терор. Хроніки пекла” про життя українців у тимчасово окупованому російською армією Херсоні.

За словами одного з героїв фільму, те, що відбувається насправді в Херсоні, важко зняти на камеру, оскільки все відбувається вночі у підвалах.

“Це фільм про життя в окупації. Про те, що тиша інколи страшніша за вибухи. Російська пропаганда намагається створити картинку «мирного життя» на півдні України, а насправді Росія викрадає та катує людей, тримає херсонців в інформаційній ізоляції, не дозволяє залишати окупований регіон. Проте Херсон чинить опір.”, – ідеться у релізі.

Фільм складається з документальних кадрів та оповідань херсонців, яким вдалося покинути місто.

За словами творців фільму, найскладнішим у роботі над ним було одержати згоду людей на інтерв’ю, оскільки у багатьох із них в окупації залишилися близькі.

“Коли фільм було майже змонтовано, у сім’ю дівчини, яка погодилася бути головною героїнею стрічки та знімала відеощоденники про життя в окупованому селищі поблизу Херсона, увірвалися ФСБшники. Якось вони дізналися про те, що вона робить. На щастя, вона не постраждала, але ми змушені були видалити всі епізоди з її участю із фільму і терміново змінювати сценарій, щоб не наражати її на небезпеку”, – зазначила Татарінова.

Автори картини наголосили, що фільм є волонтерським проєктом і канали, які хочуть показати його в ефірі, можуть отримати безплатну ліцензію на трансляцію.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

ВІДЕО Відео: Хроніки пекла / YouTube

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *