Кабмін України зобов’язав обленерго забезпечити рівномірну черговість вимкнення світла

Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства й підприємства, які виконують мобілізаційні завдання, зазначив Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України на засіданні 24 травня затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну і справедливу черговість вимкнень електроенергії для споживачів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, його цитує пресцентр уряду.

“Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства й підприємства, які виконують мобілізаційні завдання”, – зазначив Шмигаль.

Окрім того, Кабмін підтримав законопроєкт, який дасть змогу суттєво покращити ситуацію на ринку електроенергії та вирішити питання боргів на балансувальному ринку.

Зокрема, пропонують створення спецрахунків для широкого кола суб’єктів, що дасть можливість забезпечити прийнятний рівень розрахунків, розповів Шмигаль.

“Це дасть змогу зменшити борги перед “Укренерго” й покращить ситуацію зі стійкістю нашої енергосистеми”, – вказав прем’єр.

Контекст

Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано.

У середині травня в Україні почали вимикати електроенергію через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, які здійснила країна-агресор Росія на українську енергосистему навесні, а також через похолодання і зростання споживання.

19 травня в “Укренерго” заявили, що потепління в Україні дещо знизило споживання електроенергії, що, ймовірно, дасть змогу не від’єднувати споживачів уночі й уранці, проте повністю уникнути вимкнень поки не вийде.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *