Фермер Охотний: Ми живемо в якомусь гетто – усе по поняттях Поворознюка. Закони не працюють. Поліція боїться зробити крок у сторону Поворознюка

Охотний погодився з думкою, що Поворознюк “просто скупив обласну поліцію”
Фото: Олександр Поворознюк / Facebook

В інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону фермер із села Братське в Кіровоградської області Микола Охотний, який має особисте господарство й обробляє землю в Петрівському районі, відповів на запитання, чи подавав він заяву в поліцію після того, як згоріла його сільськогосподарська техніка, котру, на його переконання, підпалив власник ФК “Інгулець” Олександр Поворознюк.

За словами Охотного, після погроз із боку Поворознюка у нього згоріло техніки на $450 тис.: комбайн Deutz-Fahr, трактор Deutz-Fahr-Х720, новий оприскувач, трактори МТЗ-82 і МТЗ-892, а також вантажний автомобіль.

“Я вам скажу, поліція більше… Поки знаходилася справа в нас тут, у Петровому, то більше, мабуть, матеріалів збирав я сам. У нас поліція боїться зробити і крок. Ми живемо в якомусь гетто. Це десь чи Північна Корея. Я не знаю, як. У нас тут усе по поняттях Поворознюка. У нас закони не працюють. У нас поліція боїться зробити крок, не дай бог, у сторону Поворознюка, бо вони розуміють те, що на наступний день їх звільнять із роботи”, – сказав фермер.

За його словами, поліцейських “можна зрозуміти: є сім’ї, треба сім’ї кормити, а тут попробуй скажи слово у сторону Поворознюка – із Кропивницького подзвонять на другий день і скажуть, що ти звільнений”.

Читайте також Фермер Охотний: Я б хотів звернутися до земляків-петрівчан: не бійтеся, ідіть у поліцію, пишіть заяви. Усі гуртом ми зможемо зробити так, що Поворознюк буде сидіти в тюрмі, а не у Верховній Раді 16:10, 03.11.2023 Публікації

Гордон уточнив, чи йдеться про те, що Поворознюк “просто скупив обласну поліцію на пні”.

“Виходить так. А як по-другому? Виходить так. Із ваших розслідувань те, що я бачив, що з [керівником кіровоградської обласної поліції Романом] Козьяковим вони в дуже добрих відносинах, якщо можна так сказати”, – погодився Охотний.

Він забажав “публічно звернутися до міністра внутрішніх справ [України Ігоря] Клименка, щоб розібралися в цьому питанні, а також до генерального прокурора України Андрія Костіна”.

“Як нам тут далі проживати? Скажіть, будь ласка. Коли в нас тут люди шепотом балакають, не можуть слова сказати, не дай бог, приїдуть головорізи Поворознюка і будуть розбиратися”, – запитав Охотний.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube Контекст

Поворознюк – власник зареєстрованої в Кіровоградській області агрофірми “П’ятихатська”. Як повідомила “Економічна правда”, фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що доходи групи його компаній становлять “кілька сотень мільйонів [гривень на рік]”. Бізнесмен повідомив, що в нього чотири судимості. На своєму YouTube-каналі у травні 2021 року Поворознюк заявив, що “свій капітал сколотив сам”. “Хоча я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки в держави”, – сказав він.

Поворознюка занесено до бази сайта “Миротворець”. У його картці вказано, що він “мародер і злодій” і що він вчиняв “усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України”.

Гордон записав кілька інтерв’ю зі знайомими й односельцями Поворознюка, які розповідали про його злочинні дії в Кіровоградській області. Зокрема, Гордон докладно розповів історію загибелі 2014 року опонента Поворознюка – фермера Івана Великого. Замовників убивства досі не встановлено, але житель Петрового Михайло Никифоров, у якого, за його словами, стріляв Поворознюк, в інтерв’ю Гордону сказав, що впевнений “на 99%”, що до вбивства Великого причетний Поворознюк.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *