Фермер Охотний про Поворознюка: Він людей тримає за рабів, платить копійчані зарплати, а тримає їх сутками на роботі. Люди просто розбігалися

Охотний зазначив, що Поворознюк (на фото) погрожував йому
Фото: ФК Інгулець / Facebook

В інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону фермер із села Братське Кіровоградської області Микола Охотний, який має особисте господарство та обробляє землю в Петрівському районі, розповів, як веде свій бізнес власник ФК “Інгулець” Олександр Поворознюк.

“Від нього пішли працівники й попросилися до мене на роботу. Я узяв трьох людей, які працювали до цього в нього. Вони прийшли до мене. […] Він людей тримає за рабів. Він людям платить копійчані зарплати, а тримає їх сутками на роботі. Люди просто розбігалися – і все. І шукали кращого місця. Тим паче хлопці, яких я узяв на роботу, були з мого села. Я не міг їх не взяти”, – сказав Охотний.

Читайте також Фермер Охотний: Я б хотів звернутися до земляків-петрівчан: не бійтеся, ідіть у поліцію, пишіть заяви. Усі гуртом ми зможемо зробити так, що Поворознюк буде сидіти в тюрмі, а не у Верховній Раді 16:10, 03.11.2023 Публікації

За словами фермера, Поворознюк почав йому телефонувати і погрожувати розправою.

“Ти пожалкуєш” – і тому подібне в його стилі, мат-перемат. Я думаю, усі чули, як він розмовляє. Це отак було. […] Я перестав відповідати на його дзвінки”, – пояснив Охотний.

Після погроз у нього згоріла техніка, підкреслив він.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube Контекст

Поворознюк – власник зареєстрованої в Кіровоградській області агрофірми “П’ятихатська”. Як повідомила “Економічна правда”, фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що доходи групи його компаній становлять “кілька сотень мільйонів [гривень на рік]”. Бізнесмен повідомив, що в нього чотири судимості. На своєму YouTube-каналі у травні 2021 року Поворознюк заявив, що “свій капітал сколотив сам”. “Хоча я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки в держави”, – сказав він.

Поворознюка занесено до бази сайта “Миротворець”. У його картці вказано, що він “мародер і злодій” і що він вчиняв “усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України”.

Гордон записав кілька інтерв’ю зі знайомими й односельцями Поворознюка, які розповідали про його злочинні дії в Кіровоградській області. Зокрема, Гордон докладно розповів історію загибелі 2014 року опонента Поворознюка – фермера Івана Великого. Замовників убивства досі не встановлено, але житель Петрового Михайло Никифоров, у якого, за його словами, стріляв Поворознюк, в інтерв’ю Гордону сказав, що впевнений “на 99%”, що до вбивства Великого причетний Поворознюк.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *