23 травня погодинні вимкнення електроенергії можуть застосовувати протягом усієї доби – “Укренерго”

Зростання дефіциту електроенергії пояснили прогнозованою на четвер хмарністю
Фото: НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo / Facebook

Усю добу 23 травня в Україні вимикатимуть електроенергію для промислових і побутових споживачів. Про це національна компанія “Укренерго” поінформувала 22 травня в Telegram.

“23 травня графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових і побутових споживачів по всій території України з 0.00 до 24.00. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується”, – ідеться в повідомленні.

В енергетичній компанії зазначили, що причина продовження строку дії обмежень – “прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії”, отже, в енергосистемі України зросте обсяг дефіциту.
 
“Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр “Укренерго” щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, – пояснили в “Укренерго”.
 
Там нагадали, що обмеження пов’язані з наслідками ракетних ударів ворога по українських електростанціях із 22 березня до 8 травня.

Контекст

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Цієї весни вони посилили атаки на енергосистему. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано.

22 березня сталася найбільша від початку повномасштабної війни масована атака на українську енергосистему. Одна з ракет влучила в дамбу ДніпроГЕС. 29 березня окупанти пошкодили ГЕС і ТЕС у центрі й на заході України, 11 квітня завдали ударів по об’єктах енергетики в Харківській, Львівській, Київській і Запорізькій областях, повністю зруйнували Трипільську ТЕС під Києвом. 8 травня, за даними Міненерго, ворог атакував енергетику в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Попри атаки російських окупантів на енергетичні об’єкти України, блекауту у країні не буде, заявляв наприкінці квітня міністр енергетики України Герман Галущенко.

Графіки вимкнень уже застосовували. Зокрема, 22 травня графіки вимкнень планували застосовувати з 0.00 до 7.00 і з 18.00 до 24.00.

21 травня Шмигаль заявив, що внаслідок російських обстрілів Україна втратила 8 ГВт потужності, а максимальна технічна можливість імпорту становить 1,7 ГВт.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *