Ексгравець збірної України та київського Динамо Владислав Ващук поділився спогадами про загиблого на фронті Сергія Баланчука

Сергій Баланчук – один із найкращих вихованців Динамо / Фото: Колаж: Сьогодні

Вчора стало відомо про загибель колишнього футболіста київського Динамо та молодіжної збірної України Сергія Баланчука. На згадку про свого друга Владислав Ващук написав пост у соціальній мережі.

"Ми сиділи за однією партою. Він був круглим відмінником – для нашого динамівського футбольного спорткласу це було явище, і мені всі заздрили, думали, що я вчуся добре, тому що списую. Я не списував, варіанти ж були різні, але завжди був вражений, як швидко Серьога вирішує складні задачі й пише довгі твори.

Ми дружили так, як тільки можна було дружити в юності – коли знаєш, що друг з тобою, правий ти чи ні, добре тобі чи погано. Дружили вчотирьох. Банда. Решта прибивалися ненадовго, але не затримувались.

Ми разом грали в Динамо-3, разом переходили до Борисфена, разом поверталися до Динамо. Тільки я тоді потрапив до основного складу, а Серьога разом із Сергієм Федоровим та Санею Шовковським потрапили в дубль. Він був єдиним, хто тоді одразу ж підтримав і зрозумів моє рішення, незважаючи на порушену домовленість. Сказав, що я правий на 100%.

З Динамо він перебрався до Ізраїлю, в Маккабі, пограв там, потім грав у Ворсклі, а потім… Потім він зробив абсолютно несподівану кар'єру юриста, адвоката, спростовуючи поширену думку про те, що футболісти на таке не здатні.

Саміт глав МЗС G20 – рішення для України

Відставка Бориса Джонсона – чим це загрожує Україні

Заборона на пересування країною для військовозобов'язаних – всі деталі

Ядерний тероризм Росії

Життя розводило нас у різні країни та міста, але однозначно ми завжди були раді бачити один одного. Така юність, як була у нас, – це кровний зв'язок на все життя, але розумієш це все набагато пізніше, звичайно.

Два роки тому була зустріч однокласників – начебто в іншому житті. Він написав мені у травні. Повідомив, що він уже в армії. Я не очікував, звісно. Серьога Баланчук – і раптом армія. Переписувалися дві години. Про що – не знаю. Про все. Про те, що відбувається. Про війну. Про людей. Про життя.

Вчора вдень повідомили, що Серьога загинув. Потрапив під обстріл під Бахмутом. Досі не можу повірити, що його більше немає. Герої не вмирають…" – написав Ващук в Instagram.

Нагадаємо, Сергій Баланчук на початку 1992 року дебютував за Динамо-2. За основу киян Сергій зіграв чотири матчі. Також виступав за Маккабі Хайфа, полтавську Ворсклу та харківський Металіст. У складі молодіжної збірної України Сергій зіграв два поєдинки.

Источник: www.segodnya.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *