Зашитий Розенбаум, нога Бронєвого, росіяни, Амосов, п’яні хірурги, Бог. Інтерв’ю Гордона з хірургом Ліфшицем. Відео

Гордон і Ліфшиць говорили про українську й іноземну медицину
Фото: Gordonua.com

На YouTube-каналі “В гостях у Гордона” вийшло інтерв’ю з українсько-німецьким хірургом, доктором медичних наук Юрієм Ліфшицем.

Під час інтерв’ю засновнику інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону Ліфшиць говорив про:

  • те, чому вирішив стати лікарем;
  • свою першу операцію і те, скільки людей урятував від смерті;
  • видатного українського хірурга Олександра Шалімова і його роботу з іншим видатним хірургом Миколою Амосовим;
  • рівень медицини в Україні;
  • відомих людей, яких лікував, зокрема російського актора Леоніда Бронєвого, українсько-російського сатирика Михайла Жванецького, російського музиканта Олександра Розенбаума;
  • своє сьогоднішнє ставлення до Росії;
  • використання штучного інтелекту в медицині;
  • ліки проти раку;
  • правильну дієту й те, як мати гарний вигляд.

“Коли війна почалася, дочка написала Розенбауму листа. Каже: “Я написала дядькові Саші”. Це було 24 лютого [2022 року]. Я був тоді в Німеччині, мене там застала війна. Він зателефонував і сказав, що це все підступи американців. Я сказав: “Сашо, убивають [людей]”. – “Ви тільки не зникайте з нашого життя”. Це все в перший день війни. Я щось чекав на іншу промову… Він телефонує ще раз наступного дня: “Я прошу вас, не зникайте з нашого життя. Давайте щось робити”. Я вирішив, що сказати не зможу, – напишу. Збирався написати, а потім подивився його інтерв’ю з [російською журналісткою Ксенією] Собчак – і все, не зміг. Викреслили. Хоча він талантище! Як він так міг розчинитися?” – сказав лікар.

Ліфшиць народився 1954 року в Геленджику. Закінчив Кубанський медичний інститут імені Червоної Армії (зараз – Кубанський державний медичний університет) і клінічну ординатуру Київського науково-дослідного інституту клінічної та експериментальної хірургії. Багато років пропрацював у цьому НДІ. Наприкінці 1990-х – на початку 2000-х працював у Німеччині. Зараз працює в київській клініці “Оксфорд Медікал”. Живе в Україні й Німеччині.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *