Усі відповіді майбутнім батькам. Покроковий гайд для усиновлювачів від Фонду Ріната Ахметова

Уже понад 10 тис. дітей знайшли нові сім’ї завдяки програмі “Сирітству – ні!” Фонду Ріната Ахметова
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Чи обов’язково бути у шлюбі, щоб усиновити дитину? Чи потрібно мати для цього власне житло? Кому заборонено всиновлювати дитину? Відповіді на ці й інші запитання про усиновлення опубліковано в гайді, який створили програма “Сирітству – ні!” Фонду Ріната Ахметова й редакція LIGA.net.

У пресрелізі, котрий надала команда проєкту інтернет-виданню “ГОРДОН”, повідомляють, що відповіді на “найгостріші запитання” дала психологиня, юристка й головна спеціалістка Київського міського центру соціальних служб для сім’ї Любов Лоріашвілі.

Зазначено, що вже понад 10 тис. дітей знайшли нові сім’ї завдяки програмі “Сирітству – ні!” Фонду, і цей шлях сформував великий досвід допомоги майбутнім усиновлювачам. Спецпроєкт розробили для того, щоб підтримати майбутніх батьків на шляху до дитини, надати практичні поради й відповісти на запитання.

Проєкт базується на довіднику й відеогайді “Кроки до дитини” від Фонду Ріната Ахметова, який “усі 18 років своєї роботи докладає зусиль до того, щоб кожна дитина виховувалася в сім’ї”.

У роботі над відеогайдом узяли участь український телеведучий Тімур Мірошниченко і його дружина, адвокатка Інна Мірошниченко, які стали послами усиновлення в Україні й виховують прийомного сина. Подружжя Мірошниченків працювало над проєктом у партнерстві з тренеркою з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання Галиною Мазур.

У відеогайді розповідають про те, які 10 кроків до усиновлення необхідно пройти, щоб прийняти дитину в сім’ю, які питання, документи, знання потрібні на кожному кроці, чим відрізняються опіка й усиновлення, хто може бути усиновлювачем, а кому це заборонено, як впливає на процес усиновлення воєнний стан в Україні, як шукати дитину і що робити далі.

Контекст

Загалом за 18 років за програмою “Рінат Ахметов – Дітям” підтримку надали понад 5 млн дітей України.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *