У “Резерв+” з’явилася бронь від мобілізації

У реєстр занесено 340 тис. записів
Фото: depositphotos.com

У мобільному застосунку “Резерв+” тепер відображається актуальний статус бронювання від мобілізації. Про це 26 червня повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко у Facebook.

“Цифрова команда міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Узяли накази про бронювання в Мінекономіки й занесли 340 тис. записів до реєстру “Оберіг”, щоб актуальна інформація про бронь відображалася в електронних військово-облікових документах наших громадян”, – написала Черногоренко.

За її словами, раніше цього не можна було зробити через відсоток людського фактора в помилках територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо внесення інформації про громадян до реєстру “Оберіг”. Окрім того, як зазначила Черногоренко, ТЦК не завжди вносять інформацію щодо бронювань до реєстру.

“Частину наказів про бронювання нам не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Проте ми вже працюємо над чітким і прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус у Резерв+”, – додала заступниця міністра.

Щоб оновити документ у “Резерв+”, Черногоренко радить натиснути три крапки праворуч від документа, обрати функцію “оновити документ”, після цього користувач побачить свій актуальний статус.

Контекст

З 18 травня всі військовозобов’язані чоловіки й жінки України у віці 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) мають оновити свої облікові дані. “Резерв+” є анонсованим раніше “електронним кабінетом військовозобов’язаного”. У ньому, а також у ТЦК і центрах надання адмінпослуг українці можуть оновити дані.

Застосунок “Резерв+” доступний для завантаження на смартфони через App Store і Google Play Market із 18 травня, він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі “Оберіг”. Після того як людина закінчить процес обов’язкового оновлення даних, у застосунку “Резерв+” вона зможе побачити інформацію про себе з реєстру “Оберіг”.

“Якщо ви оновлюватимете дані через ТЦК, окрім самої виписки з реєстру, ви також отримаєте відповідну позначку у військовий квиток”, – зазначали в Міноборони.

За даними МОУ станом на 27 травня, інформацію в “Резерв+” оновили військовозобов’язані українці у 124 країнах. Свої дані станом на 29 травня оновило 1,3 млн військовозобов’язаних українців, приблизно чверть із них має відтермінування або бронювання. 1,2 млн зробили це через “Резерв+”, уточнив речник Міноборони України Дмитро Лазуткін.

З 18 червня у “Резерв+” став доступним електронний військово-обліковий документ і з’явилася можливість редагування даних.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *