У “Резерв+” став доступним електронний військово-обліковий документ і з’явилася можливість редагування даних – Міноборони

Паперовий військовий квиток тепер можна замінити електронним документом, який має такий самий повноцінний статус, зазначили в Міноборони України
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

У застосунку “Резерв+” із 18 червня став доступним електронний військово-обліковий документ, який має таку саму юридичну силу, як і паперовий. Про це пресслужба Міністерства оборони України повідомила в Telegram.

Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти, чи він чинний, пояснили в українському оборонному відомстві.

Також тепер в оновленому “Резерв+” доступна функція “Виправити дані онлайн”, вона працює для двох ситуацій:

  • для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не показувало в реєстрі “Оберіг” (якщо людина воює, але й досі за документами перебуває на обліку);
  • для всіх військовозобов’язаних, кому надійшло повідомлення “Дані не знайдено” в застосунку “Резерв+”.

У Міноборони зазначають, що громадяни можуть заповнити заявку, яка надійде в реєстр “Оберіг” для виправлення даних. Інформацію актуалізують дистанційно.

Раніше в оборонному відомстві обіцяли, що з 18 червня в застосунку “Резерв+” з’явиться QR-код, відсканувавши який представники влади зможуть миттєво дістати інформацію про статус людини як військовозобов’язаного, призовника або резервіста.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко у Facebook підтвердила, що в оновленому застосунку “Резерв+” реалізовано QR-код та електронний військовий квиток.

Контекст

З 18 травня всі військовозобов’язані чоловіки й жінки України 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) мають оновити свої облікові дані. “Резерв+” є анонсованим раніше “електронним кабінетом військовозобов’язаного”. У ньому, а також у ТЦК і центрах надання адмінпослуг українці можуть оновити дані.

Застосунок “Резерв+” доступний для завантаження на смартфони через App Store і Google Play Market із 18 травня, він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі “Оберіг”. Після того як людина закінчить процес обов’язкового оновлення даних, у застосунку “Резерв+” вона зможе побачити інформацію про себе з реєстру “Оберіг”.

“Якщо ви оновлюватимете дані через ТЦК, крім самої виписки з реєстру, ви також отримаєте відповідну позначку у військовий квиток”, – зазначали в Міноборони.

За даними МОУ станом на 27 травня, інформацію в “Резерв+” оновили військовозобов’язані українці у 124 країнах. Свої дані станом на 29 травня оновило 1,3 млн військовозобов’язаних українців, приблизно чверть із них має відтермінування або бронювання. 1,2 млн зробили це через “Резерв+”, уточнив речник Міноборони України Дмитро Лазуткін.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *