“У паніці намагалися подолати неприступний рів”. Прикордонники показали, як затримали двох ухилянтів на кордоні з Молдовою. Відео

Утікачі, прямуючи за кордон, смуги перешкод не подолали, зазначили у ДПСУ
Фото: dpsu.gov.ua

Двоє жителів Запорізької області 34 і 39 років намагалися незаконно перетнути держкордон України поблизу села Нагірне неподалік Молдови, їх затримали прикордонники. Про це 3 січня повідомляють на сайті ДПСУ.

“Утікачі, прямуючи за кордон, смуги перешкод не подолали, – вказано у повідомленні Держприкордонслужби у Facebook. – Побачивши військових, чоловіки в паніці намагалися подолати неприступний протитранспортний рів. Цю безглузду спробу зафіксував оператор безпілотника, скоординувавши подальші дії прикордонників. За спробу незаконного перетину державного кордону “нічних туристів” чекає ухвала суду”.

Як зазначили у ДПСУ, на чоловіків склали протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону).

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан та загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан до 14 лютого 2024 року.

Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків. Торік президент у відповідь на петицію із закликом зняти заборону на виїзд чоловіків заявив, що це відбудеться лише після закінчення дії воєнного стану.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *