У Нацполіції відкрили приблизно 9 тис. кримінальних проваджень щодо ухиляння від мобілізації, майже 29% матеріалів передали в суд – МВС

2600 матеріалів за фактами ухиляння від мобілізації вже передали в суд, зазначив Клименко
Фото: mvs.gov.ua

У Національній поліції України зараз відкрито приблизно 9 тис. кримінальних проваджень за фактами ухиляння від мобілізації. Про це 4 січня в ефірі національного телемарафону повідомив глава МВС Ігор Клименко, відеозапис опубліковано в YouTube каналу “Ми – Україна”.

Клименко зазначив, що спочатку протокол про адміністративне правопорушення складає працівник територіального центру комплектування і соціальної підтримки.

“А вже потім, якщо ухилянт починає змінювати місце проживання, злісно ухиляється від мобілізації, від служби в ЗСУ, тоді ТЦК повідомляє про це органи Національної поліції, – сказав глава МВС. – Нацполіція в рамках кримінального провадження вже розслідує такі факти. У Нацполіції на сьогодні приблизно 9 тис. кримінальних проваджень, 2600 таких матеріалів (майже 29%. – “ГОРДОН”) вже направлено до суду. Це ст. 336 Кримінального кодексу України”.

Контекст

Після початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан до 14 лютого 2024 року.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив 26 грудня минулого року, що незадоволений роботою ТЦК, інакше не треба було б обговорювати законопроєкт про мобілізацію.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *