У Міноборони назвали щомісячну кількість добровольців, яких рекрутують. У Раді говорили, що від неї можна розплакатися

Рекрутуватися можна до всіх сил оборони, зазначили в Міноборони України
Фото: Міністерство оборони України / Telegram

В Україні в середньому щомісяця рекрутують 6,5 тис. добровольців. Про це 20 вересня заявив уповноважений Міноборони Олексій Бежевець під час відкриття Центру рекрутингу української армії у Черкасах, проінформував Telegram-канал відомства.

Зазначають, що для громадян є понад 10 тис. вакансій, зокрема кухарі, ремонтники, юристи, оператори БПЛА, медики.

“Рекрутуватися можна до всіх сил оборони, включаючи ЗСУ, Національну гвардію України, Службу безпеки України, Державну прикордонну службу України”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, у центрі та навколо нього не роздаватимуть повістки – це прямо заборонено нормативними документами.

В інтерв’ю, яке опублікували напередодні, 19 вересня, нардеп від “Голосу”, член оборонного комітету Верховної Ради Сергій Рахманін заявляв, що рекрутинг “ніколи в житті” не зможе вирішити проблеми збройних сил будь-якої держави, яка веде таку повномасштабну війну, як Україна проти країни-агресора РФ.

“Якби ви побачили цифру тих, кого рекрутували, ви б розплакалися. На превеликий жаль, вона просто жалюгідна, якщо чесно”, – підкреслив Рахманін.

Контекст

У листопаді 2023 року Міноборони повідомило про запуск проєкту з рекрутингу до Збройних сил України. У відомстві розповіли, що проєкт має дати можливість цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найкориснішим.

Перший рекрутинговий центр ЗСУ розпочав роботу 12 лютого 2024 року у Львові, повідомляли в Міноборони України. Центр не матиме стосунку до військкоматів, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, зазначали у відомстві.

Центри рекрутингу української армії відкрили вже у 35 містах, у деяких є по кілька центрів.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *