У Кривому Розі аварійно вимкнули світло практично в усьому місті – Вілкул

За даними Вілкула, енергетики обіцяють впоратися з аварійною ситуацією у Кривому Розі за кілька годин
Фото: Олександр Вілкул / Facebook

Кривий Ріг Дніпропетровської області ввечері 15 квітня залишився без електропостачання, повідомив у Telegram голова ради оборони міста Олександр Вілкул.

“Енергетики провели аварійне відключення світла фактично по всьому місту. Лікарні й критична інфраструктура перейшли на генератори”, – написав Вілкул.

Він нагадав, що у Кривому Розі працюють 213 “пунктів незламності”, “де все є”.

“Енергетики обіцяють відновлення за кілька годин”, – додав Вілкул.

За 40 хвилин до повідомлення про аварійне вимкнення у вечірньому зведенні голова ради оборони Кривого Рогу зазначав, що “Укренерго” у Криворізькому районі продовжила обмеження для промислових споживачів, проте обмежень електроенергії для населення немає (хоча енергетики, за його словами, закликають економити світло, особливо у вечірній час – з 19.00 до 22.00).

 

Контекст

У Міненерго повідомляли 3 квітня, що під час останніх російських повітряних атак дуже серйозних пошкоджень зазнала теплова генерація України.

У ніч проти 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об’єктах енергетики України. 24 березня в “Укренерго” зазначили, що у трьох українських регіонах ситуація в енергосистемі найскладніша, а саме в Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях. У Міненерго повідомляли, що збитки від атаки РФ на енергооб’єкти України лише 22 березня можуть сягнути мільярдів гривень.

Під час масованої атаки на Україну вночі 29 березня російські окупанти завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в центрі й на заході країни. Після цього були нові атаки окупантів.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *