У Карпатах шукають громадянина Франції, який мав намір піднятися на Говерлу. Востаннє він виходив на зв’язок 3 січня

Громадянин Франції не реєструвався в рятувальників для проходження гірського маршруту в Карпатах, зазначили в ДСНС
Фото: Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області / Facebook

У Карпатах рятувальники шукають громадянина Франції, який 3 січня, імовірно, мав намір піднятися на гору Говерла, після чого зв’язок із ним зник. Про це 15 січня повідомляють у Facebook Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Зазначають, що 12 січня до рятувальників звернувся представник посольства Франції в Україні, який повідомив, що громадянин Франції в період із 3-го до 6 січня планував здійснити сходження від селища Ворохта до гори Говерла й мандрувати Карпатами в напрямку Рахова Закарпатської області.

Востаннє зниклий виходив на зв’язок ще 3 січня. Громадянин Франції не реєструвався в рятувальників для проходження гірського маршруту.

Як вказали в ДСНС, 12-го і 13 січня рятувальники обстежили основні маршрути сходження на Говерлу з боку Ворохти. Окрім того, обстежили маршрути сходження на гору з боку Закарпатської області, проте громадянина Франції не знайшли.

“На крутому схилі гори Говерла здійснено компресійний тест і зондування снігового профілю на ступінь лавинної небезпеки й визначено третій ступінь (значний) лавинної небезпеки, що становить високу загрозу для походів у гори”, – ідеться в повідомленні.

15 січня рятувальники продовжили пошуки французького туриста.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *