ВАКС конфіскував у Повалій BMW, права на дев’ять пісень і нерухомість в Україні

Повалій покинула Україну 2014 року
Скріншот: Официальный канал Таисии Повалий TPovaliyOfficial / YouTube

Вищий антикорупційний суд на засіданні 22 жовтня задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави майна народної артистки, колишньої народної депутатки Таїсії Повалій. Про це пресслужба ВАКС повідомила 23 жовтня. 

Рішення суд ухвалив на підставі санкцій, які наклала на артистку РНБО. Імені співачки в релізі не згадують, але Мін’юст України повідомляв, що подав позов про застосування санкцій до Повалій, і з обставин, викладених у релізі, випливає, що йдеться саме про неї. 

ВАКС стягнув у дохід держави майно, яке безпосередньо належало співачці: автомобіль BMW, пристрій для відстрілу набоїв і майнові права на дев’ять пісень (“Обниму тебя”, “Любить, понимать и слушать”, “Ангелы-хранители”, “Назавжди”, “Просто я хочу”, “Бусинки любви”, “Больше чем близко”, “Я лечу в даль с тобой синюю”, “Доброе утро”). 

Крім того, санкції застосували щодо майна, пов’язано зі співачкою. Ідеться про:

  • сім земельних ділянок у Київській області загальною площею 9,3 га;
  • будинок площею 442,8 м²;
  • домоволодіння площею 101 м²;
  • автомобіль BMW Х5 і ще три “пристрої для відстрілу набоїв”. 

Цим майном, як пояснили в Мін’юсті, Повалій володіє опосередковано, через інших фізосіб. 

Контекст

Повалій із 2014 року проживає в Росії. З минулого року вона є громадянкою країни-агресора. Співачка, яка в Україні була нардепкою від Партії регіонів, відома проросійськими поглядами, нагадали в Мін’юсті. Вона потрапила в перелік артистів, проти яких Україна запровадила санкції за підтримку політики нелегітимного президента РФ Володимира Путіна.

Від початку повномасштабної війни Повалій замовчувала агресію, виходила на сцену Кремля в компанії російських артистів, які підтримують напад РФ на Україну, а 2023 року публічно висловилася на підтримку нелегітимного президента РФ Володимира Путіна. 

У лютому 2024 року Служба безпеки України повідомила про заочну підозру Повалій за колабораціонізм, публічні заклики до агресивної війни й виправдання збройної агресії РФ проти України. У жовтні Мін’юст звернувся до суду з позовом про стягнення її майна в дохід держави. 

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *