В Україні побутових споживачів від’єднають від ліній електроживлення критичної інфраструктури – Держенергонагляд

За результатами інвентаризації в Україні оновлять перелік об’єктів, які не мають знеструмлювати
Фото: depositphotos.com

В Україні планують провести інвентаризацію під’єднань до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури. За її результатами буде оновлено перелік об’єктів, які не мають знеструмлювати. Про це 12 червня повідомив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в ефірі національного телемарафону, уривок оприлюднив канал “Рада” в YouTube.

За його словами, суть інвентаризації полягає також у тому, щоб лінії електропередавання, які живлять важливі об’єкти, не обтяжувала велика кількість інших споживачів, котрі можуть бути залученими до графіків погодинних вимкнень.

“Це дозволить забезпечити більш справедливий розподіл електроенергії, тому що дійсно впродовж останніх тижнів ми помічали, що в деяких містах, зокрема в Києві, там, де обсяги критично важливих об’єктів досить великі, більше навантаження по відключеннях припадало саме на населення – на побутових споживачів”, – зазначив Слободян.

Очільник Держенергонагляду наголосив, що критичну інфраструктуру винесуть на окремі від побутових споживачів лінії впродовж найближчих тижнів.

Контекст

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. У травні у країні були віялові вимкнення світла. Наприкінці місяця обмежень не застосовували, але з 1 червня їх поновили.

2 червня в “Укренерго” повідомили, що найближчого тижня ситуація в енергосистемі України ускладниться. Причина – ремонт двох енергоблоків електростанцій, а також два нічні обстріли РФ 31 травня й 1 червня, унаслідок яких зазнало пошкоджень кілька теплових і гідроелектростанцій, зазначили в НЕК.

7 червня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок російських атак Україна втратила 9,2 ГВт електроенергії – половину від усієї спроможності країни, 42 енергоблоки зруйновано, лише 27% великих ТЕС залишаються в робочому стані.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *