“Сталевий фронт” Ахметова передав ГУР штурмові кораблі

Машина розвиває значну швидкість на воді, є високоманевреною, щоб виконувати найважчі завдання, розповіли в “Метінвесті”
Фото: zn.ua

У межах мілітарної ініціативи “Сталевий фронт” Ріната Ахметова передав Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України три кораблі CB90, загальна вартість яких становить 165 млн грн. Про це 24 червня повідомило ZN.UA.

“Ми доставляли їх сюди дуже довго, близько пів року, але сьогодні вони нарешті доставлені, і хлопці можуть виконувати бойові завдання. Також бійці пройшли навчання для того, щоб правильно цими машинами володіти й розпоряджатися. Ця машина розвиває високу швидкість на воді, є високоманевровою, щоб виконувати найважчі завдання”, – цитує видання керівника проєктного офісу “Метінвесту” Олександра Водовоза.

Кораблі CB90 можна використовувати для десантних операцій, спостереження за акваторією, а також вони здатні виконувати роль патрульних катерів чи спеціальних плавзасобів вогневої підтримки.

“Наш підрозділ дякує за надану техніку. Кораблі добрі, дуже потужні. Вони будуть використовуватися для знищення ворога”, – сказав представник ГУР.

Фото: zn.ua Контекст

“Сталевий фронт” – це мілітарна ініціатива Ріната Ахметова та його бізнесів, створена для допомоги українським захисникам. Від початку повномасштабного вторгнення Росії бізнесмен спрямував на підтримку ЗСУ й цивільних громадян понад 9 млрд грн.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *