Прикордонники зупинили мікроавтобус із 17 чоловіками, який прямував у бік Угорщини – ДПСУ

Кожному з чоловіків поїздка коштувала від $3 тис. до $12 тис.
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон / Facebook

У Закарпатській області за 200 м до кордону з Угорщиною затримали автомобіль із 17 чоловіками із семи областей України. Про це 30 червня повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України у Facebook.

Як стверджують у ДПСУ, чоловіки з Київської, Львівської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Івано-Франківської та Закарпатської областей прагнули незаконно потрапити в Угорщину.

“За послуги переправників, які обіцяли учасникам “пригодницького туру” успішний перетин кордону, кожен з чоловіків мав віддати від $3 тис. до $12 тис.”, – ідеться в повідомленні.

У відомстві додали, що чоловіків затримали й доправили до прикордонного підрозділу. Зараз оперативники встановлюють інших можливих причетних осіб до організації незаконного переправлення чоловіків через кордон.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. У квітні 2024 року в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Документ передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *