Підозрювані у розстрілі поліцейських у Вінницькій області викинули у водойму щонайменше 100 гранат і 25 тис. набоїв – прокуратура

Розшукувані переховувалися у занедбаній будівлі в Одеській області, зазначали у поліції
Скріншот: Національна поліція України / Facebook

Приблизно 100 гранат і тисячі набоїв виявили правоохоронці у водоймі, в яку їх викинули нападники на поліцейських у Вінницькій області. Про це 22 квітня в ефірі телеканала “Київ” розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк.

“Після того, як вони дійсно повідомили, що у водоймі вони залишили певну кількість боєприпасів, на даний час проведений огляд місця події. […] Попередньо знайдено приблизно 100 гранат, а також приблизно 100 запалів до них та приблизно 25 тис. набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45″, – повідомив прокурор.

За словами Рихлюка, це попередні дані – зараз слідчі ще проводять огляд місця подій та описують решту майна.

Нападники розповіли, що ці боєприпаси вони перевозили у свій будинок у Вінницькій області, наголосив прокурор.

Контекст

У ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області стався напад на двох поліцейських, повідомила пресслужба Нацполіції України. 20-річний правоохоронець Максим Зарецький загинув, інший – дістав поранення. Також було поранено одного з нападників.

Двоє підозрюваних потрапили на запис бодикамери та відео з камер спостереження на одній з автозаправок, їх опублікував колишній заступник глави МВС Антон Геращенко. Сухопутні війська Збройних сил України підтвердили, що на відео – військовослужбовці однієї із частин Сухопутних військ.

Про затримання двох чоловіків, батька й сина (52 і 26 років), які можуть бути причетними до вбивства, у МВС повідомили 21 квітня.

Того самого дня поліція опублікувала відео і фото затримання, розповівши про подробиці операції. Розшукувані переховувалися в покинутій будівлі в Одеській області й, імовірно, мали намір виїхати за кордон, зазначили правоохоронці. В автомобілі підозрюваних поліція виявила сліди крові, які свідчили про те, що одного з фігурантів було поранено.

22 лютого суд обрав підозрюваним запобіжний захід – їх заарештували на два місяці без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення. Батько сказав, що стріляв син.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *