Операційний директор “Метінвест”: Після війни в нас будуть тисячі працівників-ветеранів, які виготовлятимуть екологічну “зелену” сталь

Олександр Мироненко: Виробнича культура подібна до армійської – у частині дисципліни, відповідальності, ризиків
Фото: metinvestholding.com

З початком широкомасштабного вторгнення “Метінвест” Ріната Ахметова втратив у ціні дві третини вартості, два заводи – “Азовсталь” і ММК імені Ілліча – під окупацією, але 60-тисячний колектив і надалі працює й допомагає ЗСУ і ветеранам, заявив у коментарі “Forbes Україна” операційний директор групи “Метінвест” Олександр Мироненко.

Він зазначив, що досвід стресових змін у компанії триває з 2014 року, тому вона вже певною мірою адаптувалася.

“Але такого гуртування, як за останні три роки, я ще не бачив. Ми навчилися підлаштовуватися під блекаути, припинення газопостачання, перебудування логістичних шляхів і ракетні обстріли. Люди з величезною швидкістю ліквідують наслідки. У мирному житті відновлення роботи доменної печі тривало до тижня, зараз – добу-дві”, – розповів керівник.

Убезпечитися від вигоряння працівникам вдається через залученість у допомогу ЗСУ й ветеранам, і головний акцент – на збереженні колективу й залученні нових працівників, оскільки в “Метінвесті” значна кількість мобілізованих. 

“Після війни ми матимемо “зелену” сталь і модернізовані виробництва, які зменшують навантаження на екологію. А зараз ми допомагаємо ЗСУ. Купуємо необхідне бригадам – наприклад, дрони, підвищуємо обороноздатність країни. Налагодили виробництво укриттів, протимінних тралів, захисту для кулеметників. Від цього у працівників горять очі! Один наш співробітник не може служити за віком. Він працює на екскаваторі, риє бліндажі й окопи. Одного разу збив із рушниці ворожий безпілотник”, – розповів Мироненко.

“Метінвест” очікує, що після війни повернеться 8 тис. ветеранів. Вони матимуть унікальний новий досвід, тому компанії потрібно буде створювати новий колектив, який буде сплавом із цивільних і колишніх військових.

“Це трохи інша культура. Але виробнича культура подібна до армійської – в частині дисципліни, відповідальності, ризиків. У США ми вивчали досвід турботи про ветеранів. Використовуватимемо ці знання, але все одно будуватимемо власну систему відносин із ветеранами й колективом, який працював під час бойових дій на підприємствах”, – підкреслив операційний директор.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *