ОККО передає 70 тис. літрів пального для критичної інфраструктури Харківської області – перша віцепрем’єрка

Пальне спрямують на підтримку безперебійної роботи генераторів на об’єктах критичної інфраструктури регіону
Фото: OKKO / Facebook

70 тис. літрів пального для роботи генераторів на обʼєктах критичної інфраструктури Харкова і Харківської області передала місцевій обласній військовій адміністрації мережа ОККО. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перша віцепрем’єр-міністерка України Юлія Свириденко.

“Мережа автозаправних комплексів OKKO виділяє 70 тис. літрів пального для області. Пальне передадуть Харківській обласній військовій адміністрації. Воно буде спрямоване на підтримку безперебійної роботи генераторів на об’єктах критичної інфраструктури регіону. Щиро дякую OKKO, що так оперативно відгукнулися на заклик підтримати Харків”, – зазначила Свириденко.

Перша віцепремʼєрка подякувала бізнесу, який готовий допомагати.

“Росіяни обстрілюють місто й область з усіх можливих типів озброєння. Із початку року для ударів по Харківщині застосували понад 300 керованих авіабомб. Люди добами сидять без світла. Бізнес або простоює, або працює на генераторах, купуючи тоннами пальне. Але Харків тримається. Дякую всім небайдужим. Дякую бізнесу, який готовий подати руку підтримки, коли це необхідно. Разом ми сильніші”, – наголосила вона.

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків і область із різних видів озброєння. Зокрема, у ніч на 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об’єктах енергетики, унаслідок чого Харків був “фактично повністю без світла”, зазначали в ОВА. 25 березня повідомляли, що енергопостачання відновили. Однак проблеми з подаванням електроенергії в Харкові залишилися, 31 березня місто повернулося до графіка погодинних вимкнень, повідомляли в Міністерстві енергетики України.

Проблеми з електропостачанням у Харкові й області пов’язані, зокрема, з тим, що російські ракети повністю зруйнували Зміївську ТЕС у Харківській області, також повністю зруйновано найбільшу в Харкові ТЕЦ-5, яка забезпечувала теплом частину міста.

Для відновлення після російських обстрілів Харкову треба понад $10 млрд, більше ніж 150 тис. жителів міста залишаються без житла, заявляв мер міста. За його словами, унаслідок обстрілів зруйновано практично всю критичну інфраструктуру Харкова.

Контекст

ОККО допомагає пальним тим регіонам, які найбільш потерпають унаслідок воєнних дій. У 2023 році компанія допомогла пальним на 10 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС у Херсонській області, до того – 200 тис. літрів пального надала для відновлення інфраструктури Чернігова й низки міст Київської області – Ірпеня, Гостомеля, Бучі, Ворзеля, Бородянки – після деокупації.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *