Мінкульт звернеться до світових розробників ігор із проханням щодо збільшення української локалізації

Зараз у Steam нараховують приблизно 270 відеоігор з українською локалізацією
Фото: depositphotos.com

Міністерство культури та інформаційної політики України звернеться до світових розробників відеоігор щодо збільшення українськомовних версій. Про це розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемаратону 22 березня, його цитує hromadske.

Коментуючи програму з розвитку української мови до 2030 року, Карандєєв відзначив потребу в українськомовному медіапродукті.

“Якщо сім’я дивиться український фільм, то їй легше одразу обговорити його українською мовою. Тому акцент стоїть на тому, щоб наповнити національний інформаційний простір українськомовним продуктом”, – зазначив очільник відомства.

Також, за його словами, Мінкульт після звернення першої леді Олени Зеленської звернув увагу на брак українських локалізацій відеоігор.

“Понад місяць тому в нас була робоча нарада щодо пріоритетів міністерства за участю першої леді Олени Зеленської. Серед питань, які вона порушила, була проблема з надходженням на український ринок легальних комп’ютерних ігор українською мовою”, – розповів Карандєєв.

Він зауважив, що індустрія комп’ютерних відеоігор вимагає “персональної комунікації”, яку очільник відомства назвав “айтішною дипломатією”.

“Гадаю, найближчим часом ми вийдемо з глобальною пропозицією до світових виробників комп’ютерних ігор щодо наявності україномовних версій”, – наголосив Карандєєв.

Контекст

Згідно з опитуванням ігрової платформи Steam, у лютому українська мова посіла 14 місце за популярністю серед користувачів, обійшовши, зокрема, італійську, чеську й угорську. На перших місцях за популярністю серед користувачів – китайська, англійська, російська й іспанська мови. 

Зараз у Steam нараховують приблизно 270 відеоігор з українською локалізацією – текстовою або повною, тобто з озвученням. Серед них, зокрема, Dota 2, Metro, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Cyberpunk 2077, Baldur’s Gate III та інші.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *