“Метінвест” Ахметова запустив безплатний психологічний курс щодо взаємодії з ветеранами війни

У “Метінвесті” зазначили, що відеокурс буде цікавим не лише трудовим колективам, до яких повертаються ветерани
Фото: metinvestholding.com

У групі “Метінвест” Ахметова запустили відеокурс щодо взаємодії з ветеранами війни, які повернулися з фронту до цивільного життя й проходять шлях адаптації на підприємствах. Проєкт створено у співпраці з військовою психологинею, кризовою інтервенткою Оленою Нікольською, повідомили в компанії.

У “Метінвесті” зазначили, що відеокурс буде цікавим не лише трудовим колективам, до яких повертаються ветерани, його корисно також пройти всім, хто хоче краще розуміти особливості взаємодії з колишніми військовими.  

У серії роликів психологиня розбирає міфи і тривоги, пов’язані з поверненням ветеранів до колективів, дає практичні рекомендації співробітникам і керівникам, як підготуватися до інклюзивності й реагувати на інвалідність ветерана, а також чого варто уникати у спілкуванні з людиною, котра має бойовий досвід.

“Задача адаптації ветеранів війни до цивільного життя лежить не на них. Вони вже своє завдання виконали, вони не мають повертатися на підприємства чи до родини й думати про те, як вписати свої “пазли” в “картину” соціуму. Це наша робота – навчитися правильно комунікувати із захисниками, підготувати належні умови праці й конкретне робоче місце відповідно до потреб ветерана. Саме ми повинні забезпечити ветеранам адекватну й комфортну адаптацію”, – розповіла Нікольська.

Після демобілізації із сил оборони України до роботи в “Метінвесті” повернулося вже понад 500 співробітників. Згодом їхня чисельність зростатиме, прогнозують у компанії. Для підтримки ветеранів війни в цивільному житті “Метінвест” створює інклюзивну екосистему інтеграції. Окрім турботи про фізичне здоров’я й комфортні умови праці, вона передбачає також підтримку психоемоційного стану демобілізованих. Значно цьому сприяють робочі колективи, у яких працюють ветерани.

“Підготовка колективів до повернення ветеранів – важлива частина роботи “Метінвесту”, адже ми прагнемо підтримати ветеранів зараз і забезпечити їм гідне життя в майбутньому. Основа комфортної адаптації демобілізованих співробітників – це наше вміння спілкуватися з ними і знаходити правильні слова. Сподіваюся, завдяки новому відеокурсу наші колеги й інші свідомі українці зможуть знайти для себе відповіді на найбільш актуальні питання щодо взаємодії з ветеранами і відповідно – стати для них надійною опорою”, – зазначила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом групи “Метінвест” Тетяна Петрук.

У “Метінвесті” також розробили й запровадили унікальний навчальний курс для співробітників “Герої поруч”. Зараз його проходить 1,2 тис. керівників підприємств компанії в регіонах присутності.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *