Львівська політехніка, де викладає Фаріон, відхрестилася від її заяв. Перед цим університет обклеїли листівками з вимогою її звільнити

В університеті зазначили, що кожен український воїн, незалежно від мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності
Фото: depositphotos.com

Національний університет “Львівська політехніка” поінформував, що не несе відповідальність за слова своєї викладачки Ірини Фаріон, яка заявила, що не може назвати українцями військових, які розмовляють російською. Про це йдеться в заяві університету, оприлюдненій 7 листопада.

В університеті зазначили, що “кожен воїн, який боронить нашу землю й наш народ, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності”.

“І це – непорушна позиція нашого університету. У Львівській політехніці діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування й поведінки учасників академічної спільноти нашого університету. Однак Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом”, – ідеться в повідомленні.

Раніше цього дня на одному з корпусів університету з’явилися листівки на адресу мовознавиці. Зокрема, з написами: “Фаріон – геть із політехніки”, “Чому в політехніці досі працюють паплюжники честі українських воїнів?”, писало “Суспільне”.

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media Контекст

Фаріон 5 листопада в ефірі програми “5 каналу” “Рандеву з Яніною Соколовою” назвала “збродом” російськомовних бійців сил оборони. 

Через таку її заяву уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до поліції та Служби безпеки України. Він зазначив, що порушення рівноправності громадян карають відповідно до ст. 161 Кримінального кодексу України. 

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *