Із 2022 року 46 військових не повернулися з відпочинку за кордоном – Міноборони

Військових, які не повернулися з відпочинку з-за кордону, облікували як таких, що самовільно покинули військову частину
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

За даними Головного управління військової служби та заступника Генштабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення Росії 46 українських військових виїхали за кордон на відпочинок і не повернулися. Про це 14 жовтня повідомило “Слідство.Інфо”, посилаючись на відповідь Міноборони на їхній запит. 

У Головному управлінні військової служби зазначили, що перетин кордону військовослужбовцями може відбуватися на загальних підставах, а їхній пропуск забезпечують уповноважені посадовці. Окрім цього, військові не мають обмеження за часом відпустки.

Для виїзду в іншу країну їм потрібно надати лише дозвіл командира військової частини.

Тих військовослужбовців, які не повернулися до України, обліковано як таких, що самовільно покинули військові частини, ідеться у відповіді Міноборони.

Про випадки порушення законодавства під час перетину держкордону Міноборони не повідомило.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу їхню дію продовжили із 12 серпня 2024 року на 90 діб.

Українці намагаються незаконно вибратися з України, хоча воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, окрім особливих винятків. Із 2022 року правоохоронці викрили понад 600 організаторів незаконного виїзду за кордон, повідомляв речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко 23 вересня 2024 року.

12 жовтня він заявив, що кількість спроб незаконно перетнути кордон України останнім часом зменшилася.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *